שתלים דנטלים
השתלות שיניים
מהו שתל?
שתל הינו יחידה מתכתית מוברגת בה אנו משתמשים בטיפול שיניים כיחידת שיקום בלסתות בעקבות עקירה/אובדן/חוסר/איבוד של השיניים הטבעיות שלנו.
ממה עשוי השתל?
השתלים היום באים במגוון רחב של צורות ודגמים אך השימוש הנרחב ביותר בהם נעשה ביחידות המתכתיות מניקל-טיטניום או מזירקוניה או משילוב של השניים.
למה שתל?
כאשר השיניים הטבעיות שלנו נעקרות מסיבה זאת או אחרת(יש מגוון רב של סיבות לאובדן השיניים-ייפורט בהמשך) העצם של הלסתות בהן מעוגנות השיניים סובלת מתהליך של "ספיגת עצם"-ומדוע? שורשי השיניים הטבעיות הם אלה אשר מחזיקים את גובה העצם במקומה הטבעי ברגע שאלו נעקרות/חסרות מתחיל תהליך ספיגת העצם.
התהליך בלתי הפיך אם משקמים את האזור שלא באמצעות השתלה , אלא באמצעות גשרים/שיניים תותבות.
מהו היתרון של שתל על פני שיקום באמצעות כתר/ גשר?
יתרונו הגדול ביותר של השתל על פני שיטות השיקום האחרות כגון כתר/גשר /תותבת הינו גירוי בניית עצם חדשה מסביב לגוף השתל ועידוד צמיחת תאי עצם חדשים מסביב לשתל זהו תהליך שרוב האנשים מכירים כ"שתל נקלט".
מתי התחלנו להשתמש בשתלים דנטליים?
השתלות דנטליות נהפכו ב-30 השנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מרפואת השיניים המשקמת. ההשתלות מבוססות על תגלית של האורטופד השוודי ד"ר פר אינגבר ברנמרק בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת. בניסויו, מצא ד"ר ברנמרק שטיטניום מתחבר באופן הדוק אל העצם בעוד שבתהליך הריפוי של החדרת מתכות אחרות בתוך העצם נוצרת בדרך כלל רקמת חיבור בין המתכות ובין העצם.
בשלושת העשורים האחרונים ההשתלות הדנטליות התפתחו בכמה מישורים. אחרי התבססות ההוכחות של יכולת פונקציונלית אבל עם שחזורים מגושמים.
התפתחות השימוש בשתלים
ההתפתחות זרמה לכיוון של שיפור האסתטיקה ופשטות בטיפול. עיבוד השטח החיצוני של הבורג על ידי טיפול בחומרים כימיים המגיבים עם הטיטניום, יצר שטחים בעלי טופוגרפיה ששיפרה את החיבור בין השתל ובין העצם ומזרזת את הריפוי.
שיעורי ההצלחה שנמדדו עם השיפורים במבנה הברגים ועם שטחי הפנים החדשים הם מרשימים. ברוב המחקרים שיעורי ההצלחה נעים בין 85 ל-95 אחוז ואולם שיעורי הצלחה אלה תלויים בבחירה קפדנית של המקרים ובתכנון נכון של הטיפול בהתאם למצב בפה.
מהן הסיבות לאיבוד השיניים הטבעיות שלנו?
מגוון רחב של סיבות גורם לחוסר שיניים, ביניהן: עששת, מחלת חניכיים, חבלות, חרדת טיפול וחוסר יכולת כלכלית.
מהן היתרונות בשימוש בשיקום עם שתלים?
שיטות השיקום המסורתיות השתמשו בשיניים סמוכות לאזור מחוסר השיניים כשיניים מאחזות על מנת לתמוך גשרים קבועים או תותבות נשלפות. שיניים מאחזות אלו נושאות, אחרי שבוצעו בעזרתן שחזורים, בעומס רב. עומס שבהרבה מקרים גורם נזק לגוף השן ולמנגנון האחיזה שלו בתוך העצם. שיטת שחזור זו, שהיתה היחידה האפשרית במשך עשרות שנים, גרמה ברוב המקרים לאיבוד שיניים שהלך וגדל והצריך שחזורים חדשים נרחבים יותר.
השתלים, לעומת זאת, משקמים את האזור מחוסר השיניים על ידי תמיכה בשחזורים של המקומות החסרים בלבד מבלי לפגוע/להשתמש בשיניים סמוכות.
שתלים באוכלוסיה הגריאטרית
ביצוע שניים עד ארבע שתלים בלסת מאפשר ייצוב וקיבוע התותבות באמצעות מנגנון אחיזה גמיש וזול יחסית. כתוצאה מכך, יעילות הלעיסה גדלה לאין שעור. הביטחון שהתותבת לא תזוז ממקומה ותביך את בעליה תורם לשיפור איכות החיים בהיבט האישי והחברתי בנוסף לתועלת הבריאותית המושגת מהאכילה הסדירה באמצעות התותבות היציבות.
האם יש גורמי סיכון ומהם?
היום ברור כי המגדר, יתר לחץ דם, מחלות קורונריות, כימותרפיה ונשים בפוסט מנפאוזה שלא קיבלו טיפול הורמונלי, לא קשורים בכשלון שתלים.
לעומת זאת ,עישון, סוכרת, הקרנות של ראש-צוואר בעבר וכן טיפול באסטרוגן קשורים בשיעורי כשלון גבוהים יותר כמו גם טיפולים
בביספוספונטים אשר מהווים גורמי סיכון מאוד גבוהים לקלטית השתלים בעצם המאחזת.
מה צופן לנו העתיד?
תחום ההשתלות הדנטליות ממשיך להתפתח בדינמיות.
שני כיווני ההתפתחות העיקריים הם:
קיצור משך הטיפול ופיתוח שיטות כירורגיות פחות פולשניות.
קיצור משך הטיפול מושג על ידי פיתוח שטחי פנים המאפשרים יצירה מהירה יותר של עצם מסביב לשתלים.
הפיתוחים החדשים מתרכזים ביצירת שתלים ביואקטיביים. אלה הם שתלים המסוגלים להתחבר כימית אל העצם. היתרון הגדול של שתלים אלה הוא בזמן המהיר שבו ניתן להעמיס אותם.
כיום נמצאים בשלב פיתוח ציפויים ב-Bone morphogenic proteins שמשתחררים באופן הדרגתי משטח פני השתל ומיועדים לזרז את יצירת העצם סביבו. פיתוחים אחרים הנמצאים בשלבי ניסוי הם ציפויים בקולגן ובחלבוני פלזמה שונים. שתלים אלה יהיו בשימוש רק במצבים שאין להם פתרון טוב היום, כמו עצם רכה ואולי במתרפאים עם פגיעה בכושר הריפוי.
השיפור בכירורגיה נעשה באמצעות פיתוח שיטות מונחות מחשב.
בשיטה המסורתית יש להרים מטליות נרחבות של הרקמה הרכה, על מנת להגדיר את גבולות העצם בעת הכנסת השתלים. יש אפשרות כי באמצעות הדמיית השיניים והעצם באמצעות צילום CT, יתאפשר לבנות מכשור המדריך את כיוון ועומק הקידוח הנדרש לשם התקנת השתלים מבלי להיזקק להרמת מטלית רקמה. כמה משיטות אלו מסתמנות כמדויקות מאוד ומאפשרות יצירת שחזור סופי עוד לפני ביצוע בפועל של השתלים בפה.
שיקום לסת תחתונה בלסת מוחסרת שיניים-ALL ON 4
אל ארבעה שתלים הנמצאים בתוך הלסת מחוברים ארבעה מאחזים המשמשים לייצוב תותבת נשלפת המחוברת אליהם באמצעות תפס מה שמתקבל בסוף הטיפול הינה תותבת שלמה
רוכבת ומעוגנת היטב ל4 השתלים מבלי לזוז בזמן לעיסה/דיבור/שיעול/התעטשות וכמובן נותנת מענה אופטימלי לשיקום האסטתי והפונטי(דיבור) של המתרפא.
למידע נוסף 03-7325533
או מלאו הפרטים ונחזור אליכם
חדשות ומאמרים
-
NEW TREATMENT FOR GUM DISEASES
למאמר המלא >
אנטיביוטיקה לטיפול מקומי תת חניכי, ניתנת כטיפול נלווה לSRP .
Arestin נותן תוצאות טובות יותר באופן מובהק למשך 90 יום לעומת הקצעת שורשים בלבד!!!!
-
השתלה או הצלה? למה שתל?
למאמר המלא >
השתלה או הצלה? למה שתל? למה בעצם אנחנו פונים לפתרון כה רדיקלי של עקירה ושתל? כי זה נגיש?כי כולם עושים?
-
הלבנת שיניים בשיטת white smile
למאמר המלא >
הלבנת שיניים בשיטת white Smile - יש לכם חיוך יפה אבל מפחדים להראות אותו? מתביישים לחייך כי השיניים צהובות? מחפשים תוצאות מהירות ללא כאב?